Ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (European Week of Regions and Cities), τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση με έδρα τις Βρυξέλλες, αφιερωμένη φέτος στην περιφερειακή και αστική πολιτική.

Ο Δήμαρχος συμμετείχε στην εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία στόχο είχε την ενίσχυση της παρουσίας του εκεί γραφείου της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε. με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος τόνισε τη σημασία των συνεργειών ως μοχλού για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Με την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων συνιστά μια ευκαιρία για τις πόλεις και τις περιφέρειες να αναδείξουν τη δυνατότητά τους στην προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος, η εκδήλωση εστίασε στην περιφερειακή και αστική πολιτική. Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων αποδεικνύεται ικανή να ενισχύει την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και να προωθεί την έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο»

Στο ταξίδι στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Τσακίρη.