ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

  • Ικανοποίηση και θετικά σχόλια από κατοίκους της περιοχής
  • Ευχαριστημένοι και οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΧΙ από τη συγκεκριμένη κίνηση

 

Μία σωτήρια κίνηση με άκρως θετικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δράμας, με αποτέλεσμα να αποσυμφορηθεί ένας καίριος δρόμος με εξαιρετικά επιβαρυμένη κυκλοφορία, ο οποίος μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα να οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας και για αυτό κάθε καθυστέρηση θα μπορούσε να αποβεί ακόμη και μοιραία.

Ο λόγος την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, έναν βασικό οδικό άξονα στο κέντρο της πόλης, ο οποίος χρησιμοποιείται ως η μοναδική πρόσβαση για το Νοσοκομείο από ένα μεγάλο μέρος της Δράμας, ενώ παράλληλα επιλέγεται από όσους επιθυμούν να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση, είτε προς το κέντρο είτε προς τις συνοικίες στα δυτικά και στα ανατολικά της πόλης.

Στον συγκεκριμένο δρόμο, στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου, παρουσιάζονταν πολλές φορές έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, καθώς ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο των διπλοπαρακρισμένων οχημάτων. Όμως, πλέον τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν εκεί από την Τροχαία της Δράμας έχουν φέρει αποτέλεσμα και έτσι έχουν εξαλειφθεί τα σημαντικά προβλήματα που καταγράφονταν και δυσχέραιναν την κίνηση των οχημάτων.

Μετά από αυτή την καθοριστικής σημασίας παρέμβαση διερχόμενοι οδηγοί από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, έχουν πάρει μία βαθιά ανάσα και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την κίνηση αυτή. Από την άλλη, υπάρχουν και ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας οι οποίες κακώς υπάρχουν και τέτοιου είδους απόψεις δεν θα έπρεπε να διατυπώνονταν για το θέμα, ειδικά από ανθρώπους που είχαν στο παρελθόν και θέσεις ευθύνης και δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση στο αλαλούμ που δημιουργούνταν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον, οι κώνοι που τοποθετήθηκαν στην άκρη του οδοστρώματος, στο σημείο που χρησιμοποιείται από τους δικαστικούς λειτουργούς, συνέβαλαν στο να αποφεύγονται παρκαρίσματα οχημάτων ακόμη και πάνω στο πεζοδρόμιο. Έτσι ο χώρος στάθμευσης χρησιμοποιείται απρόσκοπτα, ενώ ταυτόχρονα δεν δυσχεραίνεται η κίνηση των πολιτών στο πεζοδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια της λήψης φωτογραφικού υλικού από το σημείο, κάτοικοι, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί συνομίλησαν με την «Εργασία… συν» και κατέθεσαν τις απόψεις τους. Συγκεκριμένα, κάτοικος της περιοχής σημείωσε: «Επιτέλους μπήκε ένα τέλος στο χάος και στην τραγική κατάσταση που επικρατούσε. Μπράβο σε όποιον το σκέφτηκε και συγχαρητήρια στην Τροχαία που άκουσε τις εκκλήσεις μας».

Ο οδηγός ΤΑΧΙ, ο οποίος πέρασε από το σημείο, ανέφερε: «Ήταν μία σωτήρια κίνηση, καθώς σε συνδυασμό με το κλείσιμο του περιφερειακού δρόμου λόγω της ανάπλασης, ήταν συνεχόμενο μαρτύριο η διέλευση από τον συγκεκριμένο δρόμο. Τουλάχιστον τώρα περνάμε και σε σύντομο χρόνο πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια για την υγεία τους. Συγχαρητήρια σε όλους που πήραν αυτή την απόφαση».

Ως συμπέρασμα, η κατάσταση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου είναι άκρως βελτιωμένη και ο τρόπος με τον οποίον κάτοικοι και οδηγοί αντιμετωπίζουν τη νέα κατάτσταση είναι εξαιρετικά θετική.