Σε ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. αναφέρονται τα εξής:

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από κάλεσμα της ΚΟ Δράμας του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ, μαχητική πικετοφορία και μαζική εξόρμηση στους πεζόδρομους και την αγορά στο κέντρο της πόλης με συνθήματα κατά του πολέμου και της συμμετοχής της χώρας σ’ αυτόν, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη στους λαούς στους περιοχής.

Πριν τη μαζική εξόρμηση κάλεσμα για συνέχιση και δυνάμωμα του αγώνα απεύθυνε ο Γιάννης Βοζίκης, μέλος της Ε.Π. Α.Μ.Θ. του Κ.Κ.Ε. απαιτώντας να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα, που είναι κυριολεκτικά στο στόμα του λύκου και να αποσυρθεί η χώρα από την επιχείρηση «Aspides» της Ε.Ε. Να επιστρέψει το ελληνικό πολεμικό πλοίο από τον Λίβανο και η πυροβολαρχία «Patriot» από τη Σαουδική Αραβία. Να πάψει κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Να αναγνωριστεί άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος.

Στην εξόρμηση μοιράστηκε η ανακοίνωση του Γ.Τ. της Κ.Ε. για τις εξελίξεις και με συνθήματα όπως «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή – έξω από την Ελλάδα οι Νατοϊκοί» αλλά και «Αλληλεγγύη το όπλο των λαών – όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έγινε κάλεσμα συνέχισης της αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και το μακέλεμα των λαών.