Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για το ΕΣΥ και το Νοσοκομείο Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και των Φορέων του Νομού μας για τη διάσωση του ΕΣΥ και τη στήριξη του Νοσοκομείου μας, επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 26/9 τον Δήμαρχο Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο.

Τον ενημερώσαμε διεξοδικά για τις δράσεις μας και ζητήσαμε και τη δική του στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα για τη στήριξη του Νοσοκομείου μας.

Ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε πως εφόσον του το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του και είναι στη Δράμα, θα είναι παρών στις εκδηλώσεις μας (εκδήλωση για το ΕΣΥ στο Δημαρχείο στις 20/10/24 – πανδραμινό συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 1/11/24). Επίσης ότι ο Δήμος θα μεριμνήσει για την εξέδρα που θα πρέπει να στηθεί στην πλατεία για τους ομιλητές και τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, όπως επίσης και για τα καθίσματα και τη διευθέτηση του χώρου για τους συμπολίτες μας που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Υποσχέθηκε πως θα προωθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για αύξηση του επιδόματος στέγασης που ο Δήμος μας ήδη χορηγεί σε επικουρικούς Ιατρούς για να εργαστούν στο Νοσοκομείο μας. Πρότεινε σε συνεργασία με την Επιτροπή και τους Βουλευτές του Νομού μας, να προωθηθεί στη Βουλή σχετική διάταξη, που θα επιτρέπει στον Δήμο Δράμας να χορηγήσει το εν λόγω επίδομα και σε άλλους Ιατρούς πέραν των επικουρικών.

Οι επαφές και επισκέψεις μας με τοπικές Αρχές και εκπροσώπους του Νομού μας θα συνεχιστούν, έτσι ώστε να στηρίξουν όλοι τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.

Για να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Για ένα Νοσοκομείο που μας αξίζει.