ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ «Δ. ΚΡΑΧΤΙΔΗΣ» Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ EHF EUROPEAN CUP ΜΕ ΤΗΝ GRK TIKVES

 

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Bianco Monte Δράμα 1986 εκπροσωπεί τη Δράμα και την Ελλάδα στην Ευρώπη, συμμετέχοντας στο EHF European Cup. Συγκεκριμένα, για τον 1ο γύρο της φετινής διοργάνωσης φιλοξενεί το προσεχές Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19.00, στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης» την GRK Tikves από τη Βόρεια Μακεδονία.

Εισιτήρια για τον ευρωπαϊκό παιχνίδι προπωλούνται στο κυλικείο του «Δ. Κραχτίδης» καθημερινά 17.00-19.00, ενώ το γήπεδο, την ημέρα του αγώνα, θα ανοίξει τις πόρτες του στις 17.30. Ήδη υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δραμινούς φιλάθλους να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και να υποστηρίξουν τους παίχτες του Σάκη Βαλαβάνη στην προσπάθειά τους για να μπουν οι βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο του EHF European Cup.

Ο Bianco Monte Δράμα 1986 είχε συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά τη σεζόν 2021-2022, όταν έφτασε στους 32 του EHF European Cup, σημειώνοντας δύο προκρίσεις (RK Sloboda και Διομήδης Άργους), ενώ αποκλείστηκε από τη ρωσική HV Victor.

Με το παιχνίδι κόντρα στη GRK Tikves ουσιαστικά ξεκινάει η αγωνιστική σεζόν για τον Bianco Monte Δράμα 1986, καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση. Η ομάδα έδειξε στους φιλικούς αγώνες ιδιαίτερα θετικά στοιχεία και αναμένεται να παρουσιαστεί με σοβαρότητα και θετική ψυχολογία στον προσεχή ευρωπαϊκό αγώνα.

Νέες προσθήκες στο ρόστερ είναι ο διεθνής Έλληνας Νίκος Κρητικός και ο Σέρβος Νίκολα Γκρούμπιτς. Ο βασικός κορμός του Bianco Monte Δράμα 1986 παρέμεινε και φέτος στην ομάδα, καθώς ανανέωσαν οι Βλαντιμίρ Κόρσακ, Αδάμ Παπαδόπουλος, Έκτορας Πολύδωρος, Άρης Μανωλούδης, Χρήστος Χαϊτίδης, Κώστας Κοτσιώνης, Ευγένης Τουνγκελίδης, Αντώνης Καβάζης, Αλέξιος Τοζακίδης, Γιάννης Ντάκαρης και Μικίτα Λατσάκου. Από το περσινό ρόστερ έχουν αποχωρήσει ο Αχιλλέας Τόσκας για τη Στουτγκάρδη και ο Αρμάντο Σίνα για την ΑΕΚ.

Η ρεβάνς με τη GRK Tikves είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 20.00 (τοπική ώρα) στο Καβάνταρτσι της Βόρειας Μακεδονίας, μια πόλη η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 280 χλμ. από τη Δράμα.

Εφόσον ο Bianco Monte Δράμα 1986 καταφέρει και αποκλείσει την GRK Tikves, τότε στον 2ο γύρο του EHF European Cup θα αντιμετωπίσει την Arrendal από τη Νορβηγία. Τα παιχνίδια του 2ου γύρου είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 19/20 και 26/27 Οκτωβρίου.