ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΟΔΕΥΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΗ ΤΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μετά από καίριες παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Παναγιώτη Σαλπιγκτίδη δόθηκαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα, τα οποία προέκυψαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση περιμετρικής οδού Κορυλόβου».

Ένα σημαντικό ζήτημα, που προέκυψε μετά την έναρξη των εργασιών, αφορούσε την απορροή των ομβρίων υδάτων, τα οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπονταν να διοχετεύονταν στον πλακοσκεπή αγωγό που καταλήγει στο τρίγωνο της Σκρα στη συμβολή με την οδό Γαληνού. Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Σαλπιγκτίδη, ο οποίος είναι άριστος γνώστης τεχνικών ζητημάτων, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΔΕΥΑΔ, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της αναδόχου εταιρείας, ώστε να εξευρεθεί καταλληλότερη λύση, καθώς ο συγκεκριμένος πλακοσκεπής αγωγός είναι ήδη επιβαρυμένος, ενώ με τη συγκεκριμένη επιλογή θα προκαλούνταν αναστάτωση εντός αστικού ιστού κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκαν να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις. Μέσα λοιπόν από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προέκυψε πως η καταλληλότερη επιλογή είναι η διέλευση του αγωγού ομβρίων μέσα από το στρατόπεδο «Παπαργύρη». Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του Δήμου και παρά τις αρχικές αρνητικές απαντήσεις, τελικά επιτεύχθηκε να δοθεί η σχετική άδεια. Έτσι, το έργο θα συνεχίσει να κατασκευάζεται χωρίς να υπάρξει όχληση μέσα στην πόλη, καθώς οποιαδήποτε διαφορετική λύση είναι σίγουρο ότι θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση, είτε επιλέγονταν για την απορροή των ομβρίων η οδός Λεωφόρος Στρατού είτε η οδός Ιπποκράτους.

Επιπλέον, χάρη στην παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Σαλπιγκτίδη προστέθηκε η δημιουργία όδευσης τυφλών στο έργο της περιμετρικής οδού Κορυλόβου και έτσι όσοι πολίτες με προβλήματα όρασης το επιθυμούν, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την περιμετρική οδό, όταν βέβαια ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες.

Το έργο «Διαμόρφωση περιμετρικής οδού Κορυλόβου», αρχικού προϋπολογισμού 4.472.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε μετά από δωρεά της εταιρείας Raycap και της οικογένειας του αείμνηστου Κώστα Αποστολίδη.

Υπενθυμίζεται πως η περιμετρική οδού Κορυλόβου παραμένει κλειστή για τα οχήματα από τον Μάρτιο του 2024 για να πραγματοποιούνται εργασίες από την ανάδοχο εταιρεία. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι στις 2 Νοεμβρίου 2025. Το έργο αφορά τη δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς, με την κατασκευή πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμου, jogging trail, χώρων στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, χώρου αναψυχής μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότερων χώρων στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος.