Απόψε αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και το CosmoHome με τον πιο υπέροχο τρόπο! Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου γέμισαν τα σοκάκια και τις γειτονιές της Καβάλας και των χωριών του Δήμου με μελωδίες, ρυθμούς και αγαπημένα τραγούδια. Συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα. Οι Τρίτες είχαν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες αφιερώθηκαν σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Η αγαπημένη ενότητα CosmoHome ρίχνει αυλαία για φέτος με δύο μοναδικές συναυλίες και ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό για το 2025. Στην Πλατεία Μωχάμετ Άλη θα εμφανιστεί ο «δικός μας» Αργύρης Μπακιρτζής μαζί με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, ενώ στους Φιλίππους θα παίξει η Banda TSIMERÂ.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30, ενώ η είσοδος σε όλες είναι ελεύθερη.

Χειμερινοί Κολυμβητές: Πλατεία Μωχάμετ Άλη

Οι αγαπημένοι Χειμερινοί Κολυμβητές, το μακροβιότερο ελληνικό μουσικό σχήμα, καθώς διανύουν την πέμπτη δεκαετία της δράσης τους, καταφθάνουν στην Καβάλα για να ρίξουν πανηγυρικά την αυλαία του φετινού CosmoHome.

O «δικός μας» Αργύρης Μπακιρτζής και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι καταφθάνουν στην Καβάλα, την οποία όλη η Ελλάδα έχει αγαπήσει μέσα από τα τραγούδια τους για μια sui generis συναυλία, μια ζεστή και ουσιαστική συνομιλία με το κοινό τους, κι ένα διάλογο του παραδοσιακού με το μοντέρνο που δημιουργείται επί τόπου, καθώς κυλά η βραδιά.

Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές υπόσχονται να δώσουν μία διαφορετική συναυλία “κάτω από τη μακρινή σιωπή των αστεριών, μέσα στο έμμονο ζουζουνητό της φωτισμένης πόλης” και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.

Τα μέλη των Χειμερινών Κολυμβητών είναι οι:

Αργύρης Μπακιρτζής: φωνή

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο

Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν

Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

Banda TSIMERÂ: Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων