• «Η σπουδή του κυρίου Βογιατζή για τη βιαστική υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης δεν έχει άλλο στόχο από την ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ»
  • «Η περίοδος που διανύουμε στον Δήμο Δοξάτου είναι μία περίοδος που την χαρακτηρίζει το Χάος, οι πειραματισμοί, η αδιαφάνεια, ο ερασιτεχνισμός και οι κουραστικές επαναλαμβανόμενες γενικολογίες της επιχειρηματολογίας του Δημάρχου»

 

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «συνΕργάζομαι» αναφέρονται τα εξής:

Σε μια ιστορική συνεδρίαση, που θα επηρεάσει όσο τίποτα άλλο τη ζωή των δημοτών μας, την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ιδρύσει ΔΕΥΑ στον Δήμο μας και ζήτησε να στηρίξουμε την πρόταση αυτή καθώς και τη μεταφορά συνολικού ποσού 150.000 ευρώ ως αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης. Και αυτό την στιγμή που τον Οκτώβριο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση για να περάσει άμεσα και στην εφαρμογή το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης, των ΔΕΥΑ και των Συνδέσμων Ύδρευσης.

Η προχειρότητα της αντιμετώπισης του ζητήματος είναι πρωτοφανής και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η σπουδή του κυρίου Βογιατζή για τη βιαστική υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης δεν έχει άλλο στόχο από την ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ.

Δεν είχαμε κανέναν λόγο να μην ψηφίσουμε την ίδρυση της ΔΕΥΑ, αν υπήρχαν επιχειρήματα που να τεκμηριώνουν μια τέτοια πρόταση και από αυτά να προκύπτει ότι ο στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Δήμου μας. Ο κύριος Βογιατζής δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε. Η βασική μας ερώτηση ακόμα και σήμερα είναι η εξής: «Αξίζει να επιβαρυνθεί τόσο πολύ ο δημότης για να λειτουργήσει μια επιχείρηση;».

Αυτό που σίγουρα θα «προσφέρει» η ΔΕΥΑ είναι: ένας Πρόεδρος που θα μας κοστίζει 19.100 ευρώ το χρόνο, ένας Γενικός Διευθυντής που θα μας κοστίζει 44.000 ευρώ το χρόνο και ένας Λογιστής που θα κοστίζει 12.000 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με έναν υπολογισμό βάσει της μελέτης που μας μοίρασε, κάθε νοικοκυριό του Δήμου μας θα επιβαρυνθεί περίπου με 100 ευρώ το χρόνο επιπλέον… Δεν το αρνήθηκε αλλά και δε συμμερίστηκε τον προβληματισμό μας. Μάλιστα, στο ποσό αυτό εντέχνως δεν περιλαμβάνεται το κόστος της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και των καταναλώσεων του ρεύματος που θα επιφέρει ακόμα περισσότερες αυξήσεις. Αυτά με το καλημέρα, και είναι μόνο η αρχή. Άραγε πού θα φτάσουν;

Η περίοδος που διανύουμε στον Δήμο Δοξάτου είναι μία περίοδος που την χαρακτηρίζει το Χάος, οι πειραματισμοί, η αδιαφάνεια, ο ερασιτεχνισμός και οι κουραστικές επαναλαμβανόμενες γενικολογίες της επιχειρηματολογίας του Δημάρχου. Είναι ορατό πλέον ότι ο Δήμος μας θα επιβαρυνθεί με 254.000 ευρώ και το μάρμαρο θα το πληρώσουμε όλοι εμείς οι δημότες.

Εμείς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του «συνΕργάζομαι», δώσαμε τη μάχη για να μη ληφθεί αυτή η απόφαση. Δυστυχώς, και οι δεκαπέντε Σύμβουλοι της Διοίκησης ψήφισαν θετικά, ψήφισαν χωρίς τα απαιτούμενα δεδομένα και δε θέλω να πιστέψω ότι δεν διάβασαν τί ψήφισαν!!

 

Με τιμή

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ

Επικεφαλής του Συνδυασμού συνΕργάζομαι