«Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της παρακολούθησης του μισού υπουργικού συμβουλίου φαίνεται να πέφτουν στα μαλακά»

 

«Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που είναι οι υποκλοπές και ήταν στο στάδιο της ποινικής διερεύνησης εκδόθηκε πόρισμα και ένα Δελτίο Τύπου από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου που υπερέβη τα εσκαμμένα και με το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι για τα πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στον Σκάι.

«Ασκούμε το θεσμικό μας καθήκον γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να πληροφορηθεί η Βουλή τι διαλαμβάνει το πόρισμα έτσι ώστε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δικαιούμαστε να ζητήσουμε να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δώσει διευκρινίσεις», πρόσθεσε ο Βουλευτής που και μέλος της ως άνω Επιτροπής.

«Το πρόβλημα που έχουμε και έχει και όλη η κοινωνία είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, υπήρχαν 27 κοινοί στόχοι του Predator και της ΕΥΠ, και έρχεται το πόρισμα να πει ότι ήταν μια σύμπτωση, ότι ήταν εντελώς τυχαίο. Ότι παρακολουθήθηκε το μισό υπουργικό συμβούλιο, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ο υπεύθυνος των εξοπλιστικών προγραμμάτων και όλα αυτά δεν είχαν την επίνευση, την “χορηγία” κυβερνητικών αξιωματούχων. Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει σχέση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου», υπογράμμισε.

Και ο κ. Ξανθόπουλος κατέληξε: «Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το ΔΤ της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία πήρε θέση ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος επειδή το 2019 άλλαξαν οι ποινικοί κώδικες. Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη της παρακολούθησης του μισού υπουργικού συμβουλίου φαίνεται να πέφτουν στα μαλακά».