Το Φεστιβάλ Δράμας σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο Παιδείας στα Μέσα. Το εργαστήριο είναι βασισμένο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είσαι (στα) Μέσα;».

Με αφετηρία ένα διασκεδαστικό ψηφιακό διαδραστικό quiz σχετικά με θέματα που αφορούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Κινηματογράφο, Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Ραδιόφωνο, Διαφήμιση, Τύπος κ.α.), οργανώνονται ποικίλες δραστηριότητες (έκφρασης, προβληματισμού, κίνησης, δημιουργίας, παιχνιδιού), με έμφαση σε ψηφιακά παιγνιώδη εργαλεία. Οι δραστηριότητες μπορούν να εστιάζουν σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα (που έχουμε διαπιστώσει ότι αφορά τα παιδιά και το Φεστιβάλ) όπως για παράδειγμα: διαδικτυακή ασφάλεια, νέες τεχνολογίες Α.I. και V.R., διαφήμιση, ψηφιακά παιχνίδια, fake news κ.ά. Το εργαστήριο θα προσαρμοστεί στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες της ομάδας των παιδιών που θα συμμετέχουν.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 12 – 15 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα.

https://forms.gle/rDksLo3szKNZDqd39

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας