• «Χρειαζόμαστε μια πειστική πρόταση εξουσίας»
  • «Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δικαίωμα γνώμης, συζητάμε και καταλήγουμε με πλειοψηφία»

 

«Υπάρχουν πολλά σοβαρά πολιτικά προβλήματα. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έρχεται από μια μεγάλη αποδοκιμασία από τον λαϊκό παράγοντα αλλά και μια αντιπολίτευση η οποία δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την αποδοκιμασία αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία ενός πολύ σοβαρού συνεδρίου, το πρώτο με την ηγεσία Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση αρχηγού. Είναι ένα ενδιαφέρον μίγμα», σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Fm 100 της Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που προέχει είναι η καθημερινότητα των πολιτών όπως καταγράφεται με την μεγάλη ακρίβεια στις τιμές. Είτε αυτή αφορά το σούπερ μάρκετ, είτε το ηλεκτρικό ρεύμα που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και οι πολίτες σκέφτονται να ανοίξουν το κλιματιστικό καθώς ή θα τσουρουφλιστούν από τις τιμές της ενέργειας ή από το θερμόμετρο. Βάλτε και την ραγδαία αποσάθρωση του ΕΣΥ και καταλαβαίνετε ότι οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωκομματικές τριβές όπως καταγράφονται στο τύπο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια λογική στην αναβολή του συνεδρίου που συμπίπτει με την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και καλό είναι να μη συμπέσουν αυτά τα δύο γεγονότα. Ο Πρόεδρος στην συνεδρίαση της Κ.Ε είπε ότι είναι μερικές ιδέες όσα πρότεινε για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές δεν αποτυπώθηκαν έως τώρα εγγράφως. Αν είναι αλήθεια η αντίδραση του Προέδρου, νομίζω είναι υπερβολική με την έννοια ότι όλοι και κυρίως τα στελέχη αλλά και κάθε μέλος, έχουν δικαίωμα στην άποψη, αυτό το δικαίωμα το έχουμε κατοχυρώσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η προτροπή όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει δεν βοηθάει στο να λύνουμε προβλήματα. Γιατί διαφορετικές απόψεις είναι καλό να έχουμε. Βέβαια να το αντιρροπήσω με το τουίτ που ανήρτησε ο Πρόεδρος αργά το βράδυ ότι μαζί με την Ολγα Γεροβασίλη και τον Σωκ. Φάμελλο θα παλέψουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανάγκη η κοινωνία και δείχνει ένα άλλο κλίμα. Ο δρόμος προς το συνέδριο είναι πορεία με αντιπαραθέσεις, αντιθέσεις και διαφορετικές απόψεις και το προανάκρουσμα δεν βοηθάει στην ανταλλαγή απόψεων. Να δούμε τα γραπτά κείμενα, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε και με πλειοψηφία να καταλήξουμε».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γ. Μουζάλα, παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Σε μια συντεταγμένη πορεία προς το συνέδριο πρέπει να ακουστούν πολλά πράγματα. Δεν μπορώ να φανταστώ όσα λέει ο Γ. Μουζάλας. Βεβαίως το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, αλλά ο Στ. Κασσελάκης έχει εκλεγεί από μια διαδικασία που κανείς δεν αμφισβήτησε και δεν μπορώ να φανταστώ πως στο συνέδριο θα τεθεί θέμα ηγεσίας και θα ξαναπάμε σε διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Πολιτικά δεν είναι σωστό. Πολιτικά πρέπει να δούμε τις ανάγκες του κόσμου, να καταλήξουμε σε μια πρόταση ικανή να τον συνεγείρει και να τον πείσει ότι μπορούμε να είμαστε το αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και κατέληξε: «Εφόσον δεν υπάρχουν πολιτικά επίδικα περιττεύει κάθε συζήτηση για νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ».