ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΤΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟ ΛΙΘΗΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΡΑΜΑ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Είναι γνωστό ότι αρχίζουν σε λίγες ημέρες οι εργασίες συντήρησης από την Αντιπεριφέρεια Σερρών σε όλο το επαρχιακό τους δίκτυο. Μετά από ανταλλαγείσες επιστολές του κ. Θωμά Μαργαρίτη με τον κ. Ιωάννη Μωϋσιάδη, Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, εξασφαλίστηκε η βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου Δράμα-Αμφίπολη και κυρίως του τμήματος από Συμβολή μέχρι Παλαιοκώμη που η κατάστασή του είναι απαράδεκτη, γεμάτος λακκούβες, χωρίς σήμανση, διαγραμμίσεις κ.λ.π..

Η πίεση του κ. Μαργαρίτη έφερε αποτέλεσμα αφού ορίστηκε ανάδοχος εταιρία η «ΔΕΥΚΩΝ Α.Ε.», που ανέθεσε τις ασφαλτικές εργασίες στην εταιρία «ΤΑΪΡΗΣ Α.Ε.» η οποία υπέβαλε πλάνο εργασιών και αναμένει την τελική έγκριση από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών. Από την απόφασή του θα εξαρτηθεί πόσες από τις αναγκαίες εργασίες θα εκτελεστούν και πόσο από το συνολικό ποσό των 3.500.000 ευρώ που διατίθεται για τις βελτιώσεις όλου του επαρχιακού δικτύου Σερρών, θα «πέσει» στον δρόμο Δράμα – Αμφίπολη.

Ο κ. Μαργαρίτης έστειλε πρόσφατα επιστολή-υπενθύμιση στον κ. Μωϋσιάδη, την οποία δημοσιοποιήσαμε υπό τον τίτλο «100.000 Δραμινοί περιμένουν την καλύτερη δυνατή συντήρηση», ζητώντας να γίνει ό,τι είναι αναγκαίο και να διατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την όλη εργολαβία, κυρίως για το τμήμα από Συμβολή έως Παλαιοκώμη.

Την επιστολή του αυτή κοινοποίησε δια εγγράφου του στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη και στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Λιθηρόπουλο, ζητώντας ταυτόχρονα να εξαντλήσουν την επιρροή τους με παρέμβαση στον συνάδελφό τους κ. Ιωάννη Μωϋσιάδη ώστε να επέλθει το τελικό επιθυμητό για όλους τους Δραμινούς αποτέλεσμα.

Η επιστολή έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμοι κύριοι, ενόψει της επικείμενης έναρξης των εργασιών συντήρησης του επαρχιακού δικτύου του Ν. Σερρών, στο οποίο περιλαμβάνεται και το τμήμα Μαυρολεύκη (όρια Ν. Δράμας) – Αμφίπολη, που αποτελεί την κύρια και συντομοτέρα έξοδο ημών των Δραμινών προς Θεσσαλονίκη, μέσω της Εγνατίας οδού, απέστειλα την συνημμένη επιστολή προς τον κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, Αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

Δι’ αυτής αιτούμαι να γίνει ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος (λακκούβες, «καθισμένα» τμήματα, διαγραμμίσεις, σημάνσεις κλπ) ιδιαιτέρως από Συμβολή μέχρι Παλαιοκώμη που παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ενόψει των ανωτέρω παρακαλώ, όπως και εξαντλήσετε την επιρροή σας διά παρεμβάσεώς σας, προς τον συνάδελφό σας, κ. Ιωάννη Μωυσιάδη για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος».