Περίπου 750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά επέβαιναν στο σκάφος, σύμφωνα με τον Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΜ).
Τη στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για το ρόλο του λιμενικού, νέες μακάβριες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο, ένα από τα πιο πολύνεκρα, που αποκαλύπτει την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο, τις διώξεις και τη φτώχεια.
Οπως μεταδίδει το CNN, περισσότεροι από 300 Πακιστανοί υπήκοοι σκοτώθηκαν στο ναυάγιο. Το μέσο, επικαλείται τον πρόεδρο της Γερουσίας του Πακιστάν, Muhammad Sadiq Sanjrani, ο οποίος γνωστοποίησε τους αριθμούς σε δήλωσή του την Κυριακή, στέλνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας και προσευχόμαστε οι ψυχές των εκλιπόντων να βρουν αιώνια ειρήνη», δήλωσε ο Sanjrani. «Αυτό το καταστροφικό περιστατικό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί και να καταδικαστεί η αποτρόπαια πράξη της παράνομης εμπορίας ανθρώπων».
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ κήρυξε τη Δευτέρα εθνική ημέρα πένθους για όσους έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. Σε ένα tweet την Κυριακή, διέταξε “έρευνα υψηλού επιπέδου” για το περιστατικό. “Διαβεβαιώνω το έθνος ότι όσοι βρεθούν αμελείς ως προς το καθήκον τους θα λογοδοτήσουν. Η ευθύνη θα καθοριστεί μετά την έρευνα και θα πέσουν κεφάλια“, έγραψε ο Σαρίφ.
Υπενθυμίζεται ότι οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι συνέλαβαν δέκα άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε διακίνηση ανθρώπων.
«Τους στέλνουν στον θάνατο»
Περίπου 750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά επέβαιναν στο γεμάτο πλοίο όταν αυτό ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΜ), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι και η τραγωδία να είναι μία από τις χειρότερες στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ιλβα Γιόχανσον.
Περίπου 750 άνδρες, γυναίκες και παιδιά επέβαιναν στο σκάφος όταν αυτό ανατράπηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΜ), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι και η τραγωδία να είναι μία από τις χειρότερες στη Μεσόγειο Θάλασσα, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.
Η Γιόχανσον καταδίκασε τον ρόλο των διακινητών. «Δεν τους στέλνουν στην Ευρώπη, τους στέλνουν στο θάνατο. Αυτό κάνουν και είναι απολύτως απαραίτητο να το αποτρέψουμε», δήλωσε.
Πηγή: in.gr