Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, σήμερα Παρασκευή (18/12), στην Π.Ε. Δράμας καταγράφηκαν 8 νέοι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ασθενείς με Covid-19.

Η σημερινή καταγραφή έρχεται ως συνέχεια αυτών των προηγούμενων ημερών, με τα κρούσματα να είναι σαφώς μειωμένα σε τοπικό επίπεδο.

Πάντως, όπως εξήγησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κ. Βάνα Παπαευαγέλλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου, δεν πρέπει να υπάρξει σε καμία περίπτωση εφησυχασμός και χαλάρωση. Μάλιστα, στάθηκε στους κινδύνους που υπάρχουν σε μια περιοχή, η οποία τις τελευταίες ημέρες δεν έχει νέα κρούσματα, αλλά έχει μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων από τις προηγούμενες ημέρες (επιδημιολογικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με την Π.Ε. Δράμας).

Όπως είπε η κ. Παπαευαγέλλου, σε μια τέτοια περίπτωση, εφόσον δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξεκινήσει μια νέα αλυσίδα μετάδοσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έρθει κάποιος σε επαφή με ασυμπτωματικό φορέα του ιού, κάτι που δεν ήταν πιθανό τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, τότε που ο απόλυτος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στη χώρα ήταν πάρα πολύ μικρός, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τώρα.