«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τον νέο πτωχευτικό κατάργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας»

 

«Για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε με τον Νεκτάριο Σαντορινιό είναι μια οδυνηρή απώλεια και σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Ο Νεκτάριος είχε την ομόθυμη εκτίμηση λόγω της σεμνότητάς του και της ποιότητας του χαρακτήρα του. Θα λείψει πρωτίστως στην οικογένειά του αλλά φυσικά και από τη δημόσια ζωή». Έτσι ξεκίνησε την παρέμβασή του στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή του Β. Ταλαμάγκα, ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μείζον κοινωνικό πρόβλημα που απειλεί με κοινωνική έκρηξη και κάλεσε την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανασταλούν με ΠΝΠ όλοι οι πλειστηριασμοί ως τις εκλογές και μετά η όποια Κυβέρνηση προκύψει να πάρει τα μέτρα που εκείνη κρίνει αναγκαία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, 700.000 δανειολήπτες βρίσκονται με τη πλάτη στον τοίχο, αφού ακόμη και εξυπηρετούμενα σήμερα δάνεια κινδυνεύουν να γίνουν «κόκκινα» με την ανιούσα που έχουν πάρει τα επιτόκια. «Η πρότασή μας στοχεύει στο να δοθεί στοιχειώδης προστασία ως τις εκλογές. Είναι εντυπωσιακό ότι η Ν.Δ. δεν αντιλαμβάνεται την πολύ σοβαρή ευθύνη της για τη ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα που διέλυσε τα πάντα και αφαίρεσε κάθε προστασία από την πρώτη κατοικία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε επίσης ότι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι ότι τα funds δεν απαντούν στα αιτήματα των πολιτών για ρύθμιση των δανείων. «Βρίσκουν αρρύθμιστο το τοπίο, αγνοούν τις προτάσεις των δανειοληπτών και επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι τα σπίτια των πολιτών. Έχουν πάρει κοψοχρονιά τις απαιτήσεις, αξιώνουν το σύνολο του κεφαλαίου και τους ενδιαφέρει να πάρουν ένα σπίτι άμεσα με βάση τον πτωχευτικό νόμο. Δεν αρκεί η προφορική δέσμευση εκπροσώπων τους στη Βουλή. Χρειάζεται νομοθέτηση», τόνισε.