ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τη στήριξη της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και αλληλεγγύης, ενθαρρύνει τη σύζευξη των τοπικών προϊόντων της Α.Μ.Θ. με τον τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής και τους φορείς της κατανάλωσης στην περιοχή.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Περιφέρεια διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Θρακο-Μακεδονική «SYNERGIA» Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Δράμας στις 9 Ιουνίου 2018 (ώρα έναρξης 08:00 στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας).

Στόχος της δράσης είναι η συνάντηση, η γνωριμία και η συνέργεια (SYNERGIA) των παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα, των μεταποιητών και των επαγγελματιών του τομέα των υπηρεσιών στην Περιφέρειά μας (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή) ώστε να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα και να κάνουν χρήση τοπικών υπηρεσιών.

Με αυτόν τον τρόπο τα τοπικά προϊόντα θα εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής μας κατά την τουριστική περίοδο επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, αυξάνοντας την κατανάλωση, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύοντας την απασχόληση.

Στην 4η Θρακο-Μακεδονική «SYNERGIA» προβλέπονται παράλληλες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων:

  1. Παρουσίαση – Έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων (όχι εμπορευόμενων και αντιπροσωπευόμενων).
  2. Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων για τη θεμελίωση της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και την παραγωγή δικτυώσεων.
  3. Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας.
  4. Έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων του διατροφικού τομέα καθώς και παραδοσιακών οικιακών σκευών και εργαλείων.
  5. Ενημέρωση του κοινού για την υγιεινή (Μεσογειακή) διατροφή από διατροφολόγους.
  6. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, παραγωγοί, μεταποιητές – παραγωγοί, επιχειρήσεις τυποποίησης ντόπιων προϊόντων, επιχειρηματίες χώρων εστίασης και αναψυχής και υπεύθυνοι αγορών, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας. Σημειώνεται ότι οι χώροι έκθεσης των προϊόντων και Β2Β συναντήσεων θα διατεθούν δωρεάν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.