Σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, σήμερα Κυριακή (6/12) καταγράφηκαν στη Δράμα 27 νέοι εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ασθενείς με Covid -19.

Με βάση με τις καταγραφές των τελευταίων ημερών, το τριήμερο 4 έως 6 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο περί τα 30 (4 Δεκεμβρίου 33, 5 Δεκεμβρίου 30 και 6 Δεκεμβρίου 27).

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε σχέση με τις καταγραφές του τριημέρου 1 έως 3 Δεκεμβρίου (1 Δεκεμβρίου 81, 2 Δεκεμβρίου 70 και 3 Δεκεμβρίου 75), καθώς ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων φαίνεται να έχει πέσει περίπου στο μισό.

Πάντως, για εξαγωγή ασφαλούς συμπεράσματος περί μείωσης του ιικού φορτίου στην Π.Ε. Δράμας, θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία από καταγραφές τουλάχιστον μιας ολόκληρης εβδομάδας, έτσι ώστε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ασθενών να μην εξαρτάται ούτε από τον ημερήσιο αριθμό των τεστ ούτε και από τον χρόνο εργαστηριακής εξέτασης κάθε ληφθέντος τεστ.