ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΗ ΖΩΗ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ»

Οι Lions Δράμας πραγματοποίησαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου εκδήλωση για τον Διαβήτη. Στην κεντρική πλατεία της Δράμας από τις 11.00 μέχρι 13.30 στήθηκαν συνεργεία και έγινε μέτρηση σακχάρου στο αίμα, μέτρηση υπέρτασης, και εξέταση διαβητικών ποδιών.

Στην εκδήλωση των Lions βοήθησαν, όπως πάντα, στη δειγματοληψία αίματος με προθυμία εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού. Οι γιατροί της πόλης μας Κώστας Σαμαρτζίδης και ο Χρυσόστομος Αστεριάδης μελετούσαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων και έδιναν σχετικές οδηγίες σε όσους είχαν κάποιο πρόβλημα. Η Πυρηνικός ιατρός Όλγα Βασιλείου και η Παιδίατρος Ιωάννα Σαλωνίδου μετρούσαν την πίεση των εξετασμένων, ενώ η Ποδολόγος Φωτεινή Παυλίδη εξέταζε τα πόδια των διαβητικών.  Από όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση τονίστηκε ότι: «ο διαβήτης είναι ύπουλος εχθρός, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί αποτελεσματικά»

Οι Lions Δράμας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Τραϊανό, από τη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωπο των εταιριών Hyporoil και Bionime οι οποίες προσέφεραν το απαιτούμενο υλικό για τις μετρήσεις του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Χορηγοί στην εκδήλωση ήταν το Ζαχαροπλαστείο «Μελίκρητον» που προσέφερε τα αλμυρά κεράσματα και το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής «Ρωξάνη» που προσέφερε αναψυκτικά σε όλους όσους εξετάστηκαν, ενώ το κέντρο ΝΗΣΑΚΙ για άλλη μια φορά φρόντισε για τον απαραίτητο εξοπλισμό της εκδήλωσης.

Τελικά 250 συμπολίτες μας μέτρησαν το Σάκχαρο τους, «έμαθαν για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και επέλεξαν τη ζωή», σαν αποτέλεσμα της εκδήλωσης αυτής της λέσχης Lions Δράμας η οποία για άλλη μια φορά έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο προς όφελος των συμπολιτών μας.