Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τουρνουά Χειροσφαίρισης στην Προσοτσάνη με την ονομασία «Prosotsani Spring Handball Camp» από τις 18 έως 22 Απριλίου.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο Δήμος Προσοτσάνης σε συνεργασία με τον ΑΟ Προσοτσάνης και την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αν. Μακεδονίας Θράκης διοργανώνει το συγκεκριμένο τουρνουά που απευθύνεται στις κατηγορίες ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 17 ομάδες, 8 αγοριών και 9 κοριτσιών σε σύνολο περίπου 300 παιδιών. Φέτος πήρε μέρος και ομάδα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα η TAURUNUM Βελιγραδίου από Σερβία και η ομάδα παίδων του Ζεφυρίου Αθήνας η οποία πραγματοποίησε φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες ομάδες του ΑΟ Προσοτσάνης, της Δράμας 1986 καθώς επίσης και με την πρώην ανδρική ομάδα του ΑΟ Προσοτσάνης.

Τα παιχνίδια διεξάγονταν πρωί και απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Προσοτσάνης, άρχισαν την Τρίτη 18 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με τους τελικούς και μικρούς τελικούς.

Τυχεροί οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του γυμναστηρίου για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια. Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες προσέφεραν πολύ όμορφο θέμα και μας άφησαν θετικά μηνύματα για το μέλλον του αθλήματος.

Στους Παμπαίδες την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Ζαφειράκη Νάουσας όπου στον τελικό αντιμετώπισε τον Αερωπό Έδεσσας σε ένα παιχνίδι που έκοβε την ανάσα και η πρώτη θέση κρίθηκε στο σουτ άουτ αφού το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας ήταν ισόπαλο 14-14. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Προσοτσάνης που επιβλήθηκε με σκορ 26-19 της Άνοιξης από Αθήνα.

Στις Παγκορασίδες σε έναν συναρπαστικό τελικό η ομάδα του ΑΟ Προσοτσάνης νίκησε την ομάδα του Ζεφυρίου με 23 – 19 κατακτώντας την πρώτη θέση.

Στον μικρό τελικό η TAURUNUM Σερβίας νίκησε την Πυλαία 27-15 κατακτώντας την τρίτη θέση.

Σε όλα τα παιχνίδια ο Δήμος Προσοτσάνης φρόντισε να υπάρχει live streaming μετάδοση των αγώνων στο ιντερνετ.

Την Τετάρτη 19 Απριλίου ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ Άγγελος Λύσσελης πραγματοποίησε την έναρξη της διοργάνωσης ενώ το Σάββατο 22 Απριλίου μετά τους αγώνες η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Προσοτσάνης κ. Τσαούση Ελένη το κλείσιμο του Τουρνουά. Ακολούθησαν οι απονομές σε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Οι διοργανωτές φρόντισαν όλες οι ομάδες να πάρουν το αναμνηστικό τους κύπελλο και όλοι οι αθλητές αναμνηστικό έπαινο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές συντελεστές για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Νοσηλευτικό προσωπικό, τους διαιτητές του συνδέσμου Αν. Μακεδονίας –Θράκης, τη γραμματεία των αγώνων, το γυναικείο συνεταιρισμό Κοκκινογείων και όλους όσους βοήθησαν.

 

Τελική κατάταξη

 

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

1 ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

2 ΑΕΡΩΠΟΣ

3 ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

4 ΑΝΟΙΞΗ

5 ΖΕΦΥΡΙ

6 ΠΥΛΑΙΑ

7 ΔΡΑΜΑ ‘86

8 ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

1 AO ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 1

2 ΖΕΦΥΡΙ

3 TAURUNUM

4 ΠΥΛΑΙΑ

5 ΑΝΟΙΞΗ

6 ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

7 ΚΥΚΛΩΠΕΣ

8 ΔΡΑΜΑ ‘86

9 ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 2

 

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ